Ei ne vaan ollu väärässä ne meteorologit.. kerpele..

Tässä parin päivän aikana on saatu aikaseksi siivottua, pyykättyä, syötyä ja nukuttua.. niin ja ehkä suurimpana saavutuksena saatiin Joonan kanssa rakennettua lego-lohikäärme.. Lääh ja pyyh, oli ehkä hieman suuremmat odotukset kesälomapäiviltä, mutta onneksi tässä on vielä aikaa ennen kuin elokuun puoliväli koittaa.. Eiköhän se aurinkokin jossain vaiheessa ala pilkistelemään.

Tänään Joona menee kaverin 6v-synttäreille illalla. Lahja on ostettu kerrankin ajoissa valmiiksi. Hyvä minä!! ..ja äitihän sitten käyttää sen pari tuntia hyvin ja suuntaa terassille kavereiden kanssa yhdelle.. Tai mähän nyt tietystikin juon limua kun autolla joudun liikkumaan, normaalisti olen pitänyt itsellä sen rajan että yhdellä voi käydä autollakin, mutta jos lapsi on tulossa auton kyytiin niin silloin ei sallita sitä yhtäkään, eli limulinjalla mennään tänään. Hyvinhän tuokin sopii. Pääasia on, että tulee käytyä vähän ihmisten ilmoilla.

Perjantaina lähdetään mummoloimaan, eli mun vanhemmille viikonlopuksi.. Ens viikolle toivotaan hyviä ilmoja, että päästään puistoihin ja rannalle ja kaikkea muuta mitä kesään oikeasti kuuluu.

Loppukesälle meillä on suunnitelmissa vielä Joonan ehdottomasta toiveesta reissu Kalajoelle, ainaki Jukuparkkiin. Ajankohtaa ei ole päätetty, vaan mennään täysin säiden armoilla.  Mä itse tosin toivon, että säät olisivat suosiollisia jossain välissä pari päivää peräkkäin, jotta voidaan pakata mukaan teltta (siltä varalta ettei siedettäviä mökkejä tai muuta majoitusta ole saatavilla, ilman ennekkovarausta) ja yöpyä särkillä siten, että luvassa on yksi rantapäivä ja yksi Jukupark päivä.

Ranuan eläintarha oli myös pojan kesätoivelistalla ja se on hoidettu alta pois jo toukokuun lopussa.

Sitten vielä heinäkuun lopussa luvassa pidempi reissu, jonka päämääränä on Helsinki. Autolla tarkoitus ajella yön tai kahden välilaskuilla Helsinkiin, reittiä ei vielä ole sen kummemmin suunniteltu. Helsingissä aikomuksena olisi ainakin Serenassa käynti ja ehkä mahdollisesti myös Linnanmäki, ellei matkalla jo eksytä johonkin muuhun huvipuistoon. Olen myös haaveillut risteilystä, tai oikeastaa sekin taisi olla Joonan idea alunperin, mutta tästä nyt ei vielä varmuutta ole. Helsingissä kuitenkin tarkoituksena viettää pääasiassa laatuaikaa ystävien kanssa. Tapaamiset on ollut ihan liian harvassa monien kanssa meidän Ouluun muuton jälkeen, joten lomasta täytyy ottaa kaikki irti. Helsingissä seilaillaan siis heinäkuun viimeisellä viikolla ja Joona pääse sitten samalla reissulla taas iskän luo ma 30.7. ja minä mietin sitten että kuinka pitkään viihdyn vielä Helsingissä itsekseni ja koska ajelen takaisin päin. Joona on kuitenkin isän luona 12.8. saakka, joten siinähän mulla on pari viikkoa ihan omaa aikaa, tehdä mitä huvittaa. :)

Tämä kesä on kuitenkin Joonan ja äidin laatuaikaa, joka on tuntunut olevan hieman vähissä kuluneen vuoden aikana, minun opiskellessa ja käydessä töissä ja Joonan on viettänyt kaikki lomat isän luona. Nikohan on koko kesän koulussa ja keikoilla joten siitä ei hurjasti meille seuraa ole. Mummoloimaan pääsee nyt viikonloppuna meidän kaikkien iloksi ja mahdollisesti Kalajoenreissulle, jos säät sallii silloin kun herra vapaalla. :) 

Nyt suunnataan Joonan kanssa kukkamultaostoksille, että saadaan jotain hyödyllistä tänäänkin aikaan, eli aikomuksena vaihtaa kukkiin mullat, Jee.. :D